Sami Tallbergin Villiyrttikeittokirja on suomalaisen villiruoan moderni klassikko, jossa esitellään yhteensä 117 syötävää, Suomen luonnosta löytyvää villikasvia inspiroivien reseptien kera. Villiyrttikeittokirja on valloittava yhdistelmä modernia suomalaista gastronomiaa, kasvitiedettä sekä luonnonkasveihin liittyvää perimätietoa ja kulttuurihistoriaa.
Kausiajatteluun ja yksinkertaiseen lähestymistapaan pohjautuvat reseptit on kehittänyt suomalaisen villiruoan pioneeri, palkittu keittiömestari Sami Tallberg. Lajikuvaukset perustuvat Eija ja Jouko Lehmuskallion tuottaman Luontoportti-verkkopalvelun tietoihin, ja lajikuvat ovat Jouko Lehmuskallion. Ensimmäisen kerran vuonna 2010 julkaistu teos on laajentunut vuosien saatossa, ja vuonna 2022 julkaistu versio on teoksen yhdestoista, laajennettu ja uusittu laitos.