Nordic Winter Cookbook kokoaa yhteen parhaita pohjoismaisia talviherkkuja sekä juhlapöytään että arjen iloksi. Kotimaisia raaka-aineita painottavien suolaisten ja makeiden reseptien lisäksi löydät kirjasta myös vinkkejä pöytäkoristeiden sekä ruokalahjojen valmistukseen. Reseptit, konseptin ja visuaalisen ilmeen on toteuttanut aiemmin viisi menestyskirjaa julkaissut Viola Minerva Virtamo. Teoksen on julkaissut Cozy Publishing, ja sen kieli on englanti.
The long Nordic winter season is punctuated by delicious culinary feasts – Christmas shining as the brightest star. Any excuse to get creative in the kitchen and gather our nearest and dearest around the table brings light in the middle of the dark. An alluring, shimmering elegance points the way to a winter wonderland. This is your chance to taste genuine seasonal delicacies!
For a pre-Christmas cocktail party, finesse slices of archipelago bread with piquant apple & whitefish tartar and vegetable carpaccio. Celebrate the New Year by decking the table with blinis. After a day in the snow on Shrove Tuesday, there’s nothing like tucking into classic salmon soup and cream-filled ‘semla’. Decorate the festive table with a wreath of evergreens and serve up some creamy artichoke soup, gin & beetroot cured salmon, a new take on Finnish ‘rosolli’ salad and parmesan & thyme broccoli. How about some velvety cardamom cake, mouth-watering gingerbread tiramisu or sea buckthorn cheesecake for dessert?