Flowers on a Plate: Delicious Floral Recipes kokoaa yhteen hurmaavan kauniita reseptejä, joissa pääosassa ovat syötävät kukat. Reseptit ovat peräisin tukholmalaiselta, Michelin-ravintoloissakin työskennelleeltä keittiömestari Ina Niinikedolta, ja niistä voi löytää vivahteita niin Pariisista, Japanista kuin Pohjoismaistakin. Kirjan on julkaissut suomalainen Cozy Publishing, ja sen kieli on englanti. Kirjasta on saatavilla myös suomenkielinen versio.
Take a deep dive into the world of edible flowers, inspired by the endless abundance of Parisian flower markets. Flowers on a Plate offers advice and visual stimulation on the right flowers and methods for making use of florals in the kitchen. The simple recipes from breakfast to dinner, not forgetting dessert, of course, are perfect for curious home chefs. Why not experiment with rosy redcurrant porridge, jasmine cured arctic char, sumptuous lavender chicken or delicious marigold cake – toasting with a glass of Kir floral! The palette of floral flavours adds a fascinating twist to recipes based on classic French cuisine.