Marttiinin Eräkokki-kalapiikki helpottaa kalan fileoimista paitsi pitämällä kalan tukevasti aloillaan, myös suojaamalla sormia operaation aikana. Retkikeittiössä teräksistä kalapiikkiä voi käyttää myös paistolastan tai kokkipinsettien korvikkeena.
Kalapiikin kahva on muotoiltu niin, että se tuntuu kädessä mukavalta ja tukevalta monin eri ottein. Ergonomia on huomioitu myös kahvan materiaalivalinnassa: lämpökäsitelty koivu tuntuu kädessä miellyttävältä ja sen vahattu mattapinta takaa hyvän otteen märissäkin olosuhteissa. Lisäksi materiaali on kestävä ja ikääntyy kauniisti.
Eräkokki-kalapiikki kuuluu muotoilija Harri Koskisen suunnittelemaan veitsisarjaan, jossa vähäeleinen design ja funktionaalisuus kulkevat käsi kädessä. Yhteistyössä Marttiinin ja huippukokki Pekka Terävän kanssa suunniteltu sarja syntyi Pohjolan ainutlaatuisen luonnon innoittamana: se tarjoaa kaikki tarvittavat veitset luonnon antimien käsittelyyn niin retkeillessä ja kesämökillä kuin kotikeittiöissäkin. Eräkokki-veitset on valmistettu Suomessa, ja niiden mukana toimitetaan perinteinen luonnonvärinen nahkatuppi.