The Nordic Baking Book kokoaa yhteen pohjoismaisen keittiön parhaat leivontareseptit, joita ruotsalaiskokki Magnus Nilsson on kerännyt matkustaessaan ympäri Pohjoismaita. Mukana on niin skandinaavisten herkkujen klassikoita kuten ruisleipää ja kanelipullaa kuin vähemmän tunnettuja makeita ja suolaisia piiraita, kakkuja ja muita perinneherkkuja eri alueilta. Reseptejä värittävät Nilssonin taidokkaat värivalokuvat. Vuonna 1984 syntynyt Magnus Nilsson on ruotsalaisravintola Fäviken Magasinetin keittiöpäällikkö, joka on tunnut tulletuksi myös TV-sarjoista Mind of a Chef ja Chef's Table.
Nordic culture is renowned for its love of baking and baked goods: hot coffee is paired with cinnamon buns spiced with cardamom, and cold winter nights are made cozier with the warmth of the oven. No one is better equipped to explore this subject than acclaimed chef Magnus Nilsson. In The Nordic Baking Book, Nilsson delves into all aspects of Nordic home baking - modern and traditional, sweet and savory - with recipes for everything from breads and pastries to cakes, cookies, and holiday treats.
No other book on Nordic baking is as comprehensive and informative. Nilsson travelled extensively throughout the Nordic region - Denmark, the Faroe Islands, Finland, Greenland, Iceland, Norway, and Sweden - collecting recipes and documenting the landscape. The 100 photographs in the book have been shot by Nilsson - now an established photographer, following his successful exhibitions in the US.