Aamiaistacot pinaatin, fetan ja kananmunan kera ovat viikonloppuaamujen helppo mutta sitäkin herkullisempi aamiainen. Poimi talteen aamiaistacojen maukas resepti Design Storiesista!
POHJOISMAISSA TACOT ymmärretään usein jauhelihaa ja valmissalsaa pursuavia koviksi kuoriksi, joita syödään perjantai-iltaisin television äärellä. Tacot ovat lähtöisin Meksikosta, jossa niitä syödään kuitenkin melkein joka aterialla, myös aamiaiseksi.
Pehmeän ja pienen, maissista tai vehnästä tehdyn letun välissä on kananmunaa jonkinlaisessa muodossa, ehkä myös pinaattia, sipulia, papuja ja salsaa tai chilikastiketta.
”Tykkään keittää tacon päälle pehmeän kananmunan, koska se on helpompaa kuin hiukan enemmän keskittymistä vaativa munakokkeli. Punasipulin marinoin kevyesti, koska raaka sipuli voi maistua aika ärhäkältä heti aamulla. Pinaatti tuo mukaan pakollisen vihreän, feta ihanan suolaisuuden ja kermaisuuden”, Design Storiesin avustaja Suvi Kesäläinen kertoo.
”Resepti on melkein hävettävän helppo – ja tacot niin käsittämättömän herkullisia!”
Aamiaistacojen reseptissä käytetään pieniä tortillalettuja, joita pitäisi löytyä ainakin isoimmista ruokakaupoista. Voit käyttää pelkästään maissista tai vehnästä valmistettuja, tai niiden sekoitusta. ”Älä unohda paahtaa lettua, koska kukaan ei halua syödä raa'alta taikinalta maistuvaa, kylmää tortillaa”, Kesäläinen muistuttaa.
”Resepti on melkein hävettävän helppo – ja tacot niin käsittämättömän herkullisia! Mikäli en saanut sinua vakuutettua tacoista aamiaisella, ne voi luonnollisesti valmistaa myös lounaaksi tai illalliseksi.” Katso aamiaistacojen resepti alta!
Aamiaistacot
Ainekset (kahdelle):
1 punasipuli
1 limen mehu
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
4 kananmunaa
4 pientä tortillalettua (maissi ja/tai vehnä)
1 rasia tuoretta pinaattia
öljyä, suolaa, mustapippuria
1 puntti korianteria
1/2 pkt fetajuustoa
Tabascoa, Cholulaa tai muuta chilikastiketta
Tee näin:
Suikaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi ja nosta ne pieneen kulhoon. Purista päälle yhden limen mehu ja lisää sokeria ja suolaa. Anna marinoitua hetki, ja sekoita pari kertaa ennen tarjoilua.
Keitä kananmunat haluttuun kypsyysasteeseen: 6 minuuttia antaa kypsän valkuaisen ja sopivasti valuvan keltaisen. Jäähdytä munat ja kuori ne valmiiksi.
Paahda tortillat pannulla ja asettele ne kahdelle lautaselle odottamaan.
Ryöppää pinaatti nopeasti pannulla öljytilkassa, ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Annostele pinaatti tortillojen päälle, ja nosta kananmunat pinaattipedille. Ripottele päälle fetajuustoa, tuoretta korianteria, chilikastiketta ja marinoituja punasipulirenkaita. Muussaa kananmuna kevyesti haarukalla ennen syömistä.
Tarjoa tacot heti aamukahvin ja tuoremehun kera.
Osta tuotteita
Design Storiesin avustaja Suvi Kesäläinen on valokuvaaja, joka kokkaa reseptejä avainsanoilla herkullisuus, yksinkertaisuus ja nopeus. Mukana ovat aina myös sesonkien parhaat raaka-aineet, lähiruoka ja ruokamaailman kiinnostavat trendit.
Katso myös:
Teksti ja kuvat: Suvi Kesäläinen