Juhannuksen ja kesäjuhlien suosikkidrinkit tarjoillaan designin siivittämänä. Esittelemme kolme kiehtovaa juomareseptiä, joiden inspiraationa on toiminut tanskalaisen Ferm Livingin lasikokoelma Ripple. Nappaa talteen reseptit ja yllätä kesävieraat aurinkoisilla drinkeillä!
KESKIKESÄN JUHLAJUOMISSA MAISTUVAT raikas raparperi, kypsät hedelmät sekä kotitekoiset mehut ja makusiirapit. Drinkkien juhlavan ilmeen viimeistelevät Ferm Livingin Ripple-lasit.
Ferm Living pyysi kööpenhaminalaisen Duck and Cover -ravintolan baarimestarina työskentelevää Kasper Rieweä suunnittelemaan Ripple-lasisarjalle oman nimikkodrinkin. Pirteän raparperinen Ripple Rhapsody tarjoillaan korkeista Ripple Long Drink -laseista. Juoman kesäinen luonne syntyy raparperin, kukkaisen ginin ja aromikkaan Aperolin liitosta.
Riewe suunnitteli Ripple-lasien inspiroimana myös kaksi muuta juomasekoitusta. Leveistä shampanjalaseista tarjoiltavassa Falling Leaves -cocktailissa maistuvat kesän kypsyttämä päärynäsato, juhlava kuohuviini sekä häivähdys anista.
Alkoholitonta Twisted Espresso‐Tonic -mocktailia terästävät puolestaan espresso, tonic ja vaniljainen etikkasiirappi-shrub, joka kuuluu tämän hetken trendijuomien ainesosiin.
Drinkkien reseptit:
Ripple Rhapsody
2 cl kukkaista giniä
2 cl Aperolia
5 ml sitruunamehua
4 cl raparperisiirappia
hiilihapotettua vettä tai kivennäisvettä
Kotitekoinen raparperisiirappi
Laita kattilaan noin litra pestyjä ja pieneksi pilkottuja raparperinvarsia ja lisää 1 dl vettä. Keittele keskilämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet. Valuta raparperimehu talteen tiheän siivilän läpi. Lisää mehun joukkoon 2 1/2 dl valkoista sokeria ja kiehauta noin viiden minuutin ajan. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Drinkin valmistus:
Täytä Ripple long drink -lasi jääpaloilla ja kaada joukkoon Aperol, gini, sitruuna, raparperisiirappi ja sopiva annos kylmää kivennäisvettä. Viimeistele raparperinvarrella sekä tuoreilla tai kuivatuilla appelsiininsiivuilla.
Falling Leaves
1 cl päärynä-anissiirappia
1 cl Palo Cortado -sherryä
1 cl Poire Williams -päärynätislettä (voit korvata tämän esimerkiksi Berneroy XO Calvadosilla)
kuivaa kuohuviiniä
Kotitekoinen päärynä-anissiirappi, n. 2 dl
Viipaloi yksi luomupäärynä sopivaan säilytysastiaan ja lisää mukaan tähtianis, 300 g valkoista sokeria ja 1,5 dl kiehuvaa vettä. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Jätä seos tekeytymään ja säilytä viilennyt siirappi jääkaapissa.
Drinkin valmistus:
Kaada Ripple-shampanjalasiin päärynä-anissiirappi, sherry sekä Poire Williams (tai Calvados) ja viimeistele kuivalla kuohuviinillä. Sekoita varovasti, jotta kuplat eivät katoa.
Twisted Espresso-Tonic
1 cl vanilja-shrubia
1 annos espressoa
Fever Tree Indian Tonic -juomaa
Kotitekoinen vanilja-shrub, n. 2,5 dl
Sekoita kattilassa yhteen 350 g valkoista sokeria ja 1,75 dl vettä. Kiehauta, kunnes sokeri on täysin sulanut. Halkaise vaniljan siemenkota ja kaavi siemenet siirapin joukkoon. Seoksen jäähdyttyä sekoita joukkoon 50 ml valkoviinietikkaa. Säilytä jääkaapissa.
Drinkin valmistus:
Annostele matalaan Ripple-lasiin jääpaloja, vanilja-shrub ja tonic ja sekoita kevyesti, jotta kuplat säilyvät. Kaada mukaan shotillinen espressoa ja tarjoile.
Katso myös:
• Ferm Livingin Ripple-lasisarja >
Toimitus: Nora Uotila Kuvat: Ferm Living