Helpot viinerit vaniljatuorejuuston ja kirsikkahillon kera valmistuvat lähikaupasta löytyvistä raaka-aineista käden käänteessä aamiaiselle tai kahvipöytään. Tervetuloa herkuttelemaan!
JOS KATSOT amerikkalaisia televisio-ohjelmia, olet saattanut törmätä käsitteeseen Cheese Danish. Vaikka nimi saattaa vihjata johonkin suolaiseen syötävään, kyseessä on kuitenkin Amerikkaan Tanskan kautta tullut wieniläinen leivonnainen, joka meillä tunnetaan kotoisasti nimellä viineri.
Cherry Cheese Danish on amerikkalaisen viinerin klassikkoversio, jossa wienertaikinan päälle levitetään vaniljaista tuorejuustoa ja valmista kirsikkapiirakan täytettä. Kirsikkapiirakan täytteen sijasta tässä reseptissä käytetään kirsikkahilloa, ja wienertaikina korvataan valmiilla voitaikina- tai lehtitaikinalevyillä, jotka on helppo leikata kahtia ja täyttää. Mikäli et halua valmistaa leivonnaisia kuin muutaman, sekin käy helposti, sillä taikinalevyjä voi sulattaa pakastimesta vain tarvittavan määrän!
Tässä reseptissä kirsikkahillo annostellaan leivosten päälle vasta paiston jälkeen, koska sitä ei oikeastaan ole järkeä paistaa. Hillo pääsisi ainoastaan leviämään uunissa, ja suoraan uunista tullut leivos olisi myös tulikuuma kranaatti suussa – kuka oikeasti kuitenkaan malttaisi odottaa hillon jäähtymistä ennen kuin pääsee herkuttelemaan!
Mikäli et satu löytämään vaniljatuorejuustoa, voit maustaa tavallisen maustamattoman tuorejuuston vaniljasokerilla tai tomusokerilla ja vaniljatangon siemenillä. Vegaanisen leivoksesta saa kun käyttää margariinista valmistettua lehtitaikinaa, vegaanista tuorejuustoa ja jättää kananmunan pois.
Cherry Cheese Danish eli kirsikkaviinerit
Ainekset:
1 pkt (500 gr) voitaikina / lehtitaikinalevyjä
200 gr vaniljatuorejuustoa
1 prk kirsikkahilloa (esim. Filosin kreikkalainen kirsikkahillo)
1 kananmuna
(tomusokeria koristeluun)
Tee näin:
Ota käyttämäsi pakastetaikina sulamaan noin tuntia ennen leipomista. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevy kahtia. Pistele jokaisen leivoksen pohja haarukalla täyteen reikiä noin sentin päähän reunasta, jotta keskiosa ei nouse uunissa. Levitä ruokalusikallinen vaniljatuorejuustoa jokaiselle leivospohjalle jättäen noin sentin reunasta tyhjäksi. Voitele reunat kananmunalla.
Työnnä leivospohjat uuniin ja paista noin 10–15 minuuttia. Kun pohjat tulevat uunista, annostele jokaisen päälle lusikallinen hilloa. Anna leivosten jäähtyä hiukan, koristele halutessasi tomusokerihunnulla ja nauti kahvin tai teen kera.
Piristä kattaustasi
Design Storiesin avustaja Suvi Kesäläinen on valokuvaaja, joka kokkaa reseptejä avainsanoilla herkullisuus, yksinkertaisuus ja nopeus. Mukana ovat aina myös sesonkien parhaat raaka-aineet, lähiruoka ja ruokamaailman kiinnostavat trendit.
Katso myös:
Teksti ja kuvat: Suvi Kesäläinen